Huurvoorwaarden CAMPERVERHUUR UTRECHT

Op deze pagina vind je de huurvoorwaarden die we hanteren bij Camperverhuur Utrecht. Voor vragen over onze voorwaarden en services kun je altijd contact met ons opnemen via deze website.

Betaling van de huur en de waarborgsom

Bij Camperverhuur Utrecht betaal je de helft van de huursom op het moment dat je een reservering maakt. De tweede helft ontvangen wij graag uiterlijk 6 weken voorafgaand aan de huurperiode.

Camperverhuur Utrecht vraagt je om een borgsom te betalen van €1000. Daarmee wordt eventuele schade gedekt, maar ook het maken van meer kilometers dan oorspronkelijk afgesproken is. Deze borg ontvangen wij graag uiterlijk 2 weken voordat je de camper huurt.

Je krijgt je borgsom na het huren van de camper uiteraard weer teruggestort. Normaal gesproken krijg je het bedrag binnen 1 tot 3 weken na de huurperiode teruggestort. In uitzonderlijke situaties – indien er schade is opgelopen tijdens je reis, of je hebt het afgesproken hoeveelheid kilometers overschreden – kan het soms iets langer duren voordat je de borg terug kunt verwachten.

Boek je de camper binnen zes weken van vertrek, dan dien je 100% van de huursom te voldoen en binnen twee weken dient zowel de huursom als de waarborgsom van €1000 in één keer betaald te worden. Wij ontvangen dat bedrag het liefst zo snel mogelijk, en in ieder geval voordat je vertrekt.

Bezichtigen van de campers

Natuurlijk kun je bij Camperverhuur Utrecht komen kijken naar de campers die wij verhuren, voordat je vertrekt. Het is wel handig om ons daar van tevoren even over te bellen. Als je onaangekondigd langskomt, kan het zijn dat de campers verhuurd zijn, of bij de garage staan voor reparatie of onderhoud.

Bel ons dus even op om een afspraak te maken, als je een camper wilt bezichtigen.

Het ophalen van de camper

Als je de camper die je hebt gehuurd komt ophalen, vergeet dan niet je rijbewijs én je paspoort of identiteitsbewijs met je mee te nemen. Zonder legitimatie en rijbewijs kunnen we je de camper helaas niet meegeven.

Bij het verhuren van de camper spreken we samen met je een ophaaltijd af.  Standaard is dat 15.00 PM. Bij het boeken kun je aangeven (indien mogelijk) dat je de camper eerder wilt ophalen en/ of later wilt terugbrengen. 

Als je de camper komt ophalen, nemen we ruim de tijd om je uit te leggen hoe het voertuig werkt, en waar je tijdens de vakantie op moet letten. Samen met je lopen we de camper na om eventuele schade te noteren. We geven je daarbij een papieren handleiding mee, die je tijdens het rijden in kunt zien. Hou er dus rekening mee dat het ophalen van de camper enige tijd in beslag kan nemen.

Wij zorgen ervoor dat de camper een volle tank heeft, en dat er voldoende gas is voor je reis. Ook zorgen we ervoor dat het toilet schoon is, dat de afvalwatertank geleegd is, en dat de camper van binnen en van buiten is schoongemaakt. Je kunt dus direct na het ophalen van de camper op reis.

Wat is er aanwezig in de camper?

Als je op vakantie gaat met een camper van Camperverhuur Utrecht, ben je van alle gemakken voorzien. Wij zorgen ervoor dat je alles bij je hebt dat je nodig hebt voor een comfortabele reis. Je krijgt van ons het volgende mee:

  • Het kentekenbewijs van de camper;
  • Een schadeformulier en een verzekeringskaart;
  • Veiligheidshesjes en een gevarendriehoek;
  • Een reparatie-set voor lekke banden, of een reserveband;
  • Een verbandtrommel voor ongevallen.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat het woongedeelte van de camper voorzien is van:

  • Een volle gasfles, voor het kookstel;
  • Voldoende chemische toiletvloeistof;
  • Veger en blik, voor het schoonhouden van de camper;
  • Een waterslang en elektriciteitskabels;
  • Oprijblokken voor de camper.

De precieze lijst kan verschillen per camper. Op onze website kun je per voertuig zien waar wij onze campers van hebben voorzien.

Prijzen op onze website

De prijzen voor onze campers kun je vinden op de website. Al deze prijzen zijn inclusief btw. De campers worden verhuurd met inventaris (zie onder), volle dieseltank en gastank, met toiletvloeistof, en zijn volledig verzekerd.

Brandstof voor vervoer komen voor uw eigen rekening.

Het terugbrengen van de camper

Na je reis kun je de camper op de afgesproken tijd weer bij ons inleveren. Wij lopen het voertuig op dat moment na op schade.

Wij vragen je graag om de camper af te leveren zoals je hem van ons ontvangen heeft: van binnen en buiten schoon, met een volle dieseltank, een lege vuilwatertank, een schoon toilet en een geleegde toilettank.

Periode van huur

Bij Camperverhuur Utrecht hanteren we in het hoogseizoen (juni, juli en augustus) over het algemeen een minimale huurperiode van één week (vrijdag tot vrijdag, of zaterdag tot zaterdag).

Als je een camper wilt huren voor een kortere periode, kunnen we daar uiteraard met je over in overleg. Zeker buiten het hoogseizoen kunnen wij vaak een aanbieding voor je maken. Ook verhuren wij onze campers last minute. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Wat doet u bij pech onderweg?

Camperverhuur Utrecht werkt met een jonge vloot campers, die goed worden onderhouden en gecontroleerd voordat je ermee wegrijdt. De kans op pech of ongevallen met de camper houden we daarmee zo klein mogelijk. Maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje.

Mocht je onverhoopt toch pech krijgen, dan hebben wij een pechhulpverzekering afgesloten voor iedere camper. Dat betekent dat je overal in Europa, op ieder moment van de dag, geholpen zal worden als je met pech vast komt te staan. De lokale pechhulp zal zo snel mogelijk ter plaatse zijn om de camper weer aan het rijden te krijgen. Dat is wel een service die buiten ons bereik opereert en wij verder geen invloed op hebben.

Bij het afhalen van de camper krijg je van ons het telefoonnummer van de pechhulp, en ook de kaart van de verzekering mee. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met Camperverhuur Utrecht als je pech krijgt met een camper. Wij helpen je dan om in contact te komen met de pechhulp, zodat je zo snel mogelijk de weg weer op kan.

Alle informatie vindt je ook terug in onze voorwaarden. Voor aanvang ontvang je van ons een overzicht met belangrijke zaken en in de camper liggen beschrijvingen waar je op moet letten bij een camper, hoe we verwachten dat de schoonmaak wordt gedaan en een beschrijving met de werking van apparatuur.

De per mail of Whatsapp toegestuurde voorwaarden zijn altijd de van toepassing zijnde voorwaarden.

Contact opnemen

Wil je meer weten over de prijzen van onze campers, of van de extra servicepakketten die wij aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Huur met een gerust hart een camper van Camperverhuur Utrecht

Camper huur staat voor een rustig gevoel tijdens de vakantie. Mocht er toch wat misgaan, dan hoef je jegeen zorgen te maken. Als je een camper huurt bij ons, ben je in heel Europa verzekerd van pechhulp. Je kunt dus met een gerust hart aan je avontuurlijke reis beginnen.